Kako su mediji u Srbiji reagovali na izbor Save Miloševića za selektora reprezentacije BiH?
Foto: AP Photo/Dave Thompson

Sve pomno prate

Kako su mediji u Srbiji reagovali na izbor Save Miloševića za selektora reprezentacije BiH?

Endin Čaušević

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izabrao je Savu Miloševića za novog selektora naše reprezentacije. Imenovanje Miloševića pomno se pratilo i u Srbiji, a tamošnji mediji su sve to ispratili.

Milošević je, kao što je SportSport.ba ekskluzivno najavio, izabran za novog selektora reprezentacije BiH, a na klupu je stigao nakon što je Meho Kodro neočekivano dobio otkaz.

Kodro se zadržao samo dvije utakmice na klupi našeg nacionalnog tima, a potom mu se IO NSBiH zahvalio na saradnji nakon što smo poraženi na Islandu prije dvije sedmice.

Špekulisalo se da bi Vaha Halilhodžić mogao doći umjesto Kodre, ali iskusni bh. stručnjak je to odbio. Na kraju izbor je pao na Miloševića koji nije dobio baš podršku bh. navijača otkako se saznalo da će on biti novi selektor.

Imenovanje novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine pomno se pratilo i u Srbiji, a tamošnji mediji ispratili su šta se danas dešavalo na sjednici IO NSBiH i dolazak njihovog nekadašnjeg reprezentativca na klupu Zmajeva.

Oglasi

"Gotovo je! Novi selektor je Savo Milošević! Sada je i zvanično - evo koju reprezentaciju je preuzeo bivši trener Partizana", piše Kurir.

Opis nije dostupan.

S druge strane, iz Telegrafa su poručili: "Zvanično: Savo Milošević je novi selektor Bosne i Hercegovine".

Opis nije dostupan.

"Sada je i zvanično. Savo Milošević je novi selektor Bosne i Hercegovine", piše Alo.rs.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Imenovanje novog selektora BiH ispratio je i b92 s porukom da je Milošević dobio jednoglasnu podršku: "Savo Milošević selektor BiH".

Opis nije dostupan.

I Informer je obavijestio javnost u Srbiji da je nekadašnji reprezentativac te zemlje novi selektor BiH.

"Sada je i zvanično" Savo Milošević ima novi posao!".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Opis nije dostupan.

Ovaj 50-godišnji stručnjak bez posla je već dvije godine nakon što je u oktobru 2021. godine dobio otkaz u Olimpiji. Prije toga vodio je beogradski Partizan.

Top Komentari

Chesa
Ništa protiv Save naprotiv - trebali su ga dovesti odmah poslije Hhadžije ako ne i prije.
2 0
Mowzilla
Ako nista bar ce nas istocne komsije sad malo vise pratiti kao sto nase medije svrsavaju na njihove sportase kao da su svoji...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi