Poznato ko će biti u stručnom štabu Save Miloševića u bh. reprezentaciji

Savez potvrdio

Poznato ko će biti u stručnom štabu Save Miloševića u bh. reprezentaciji

Endin Čaušević

Savo Milošević izabran je danas za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza naše zemlje, a poznato je i ko će biti u njegovom stručnom štabu.

Milošević je dobio dana podršku članova IO NSBIH, te je na klupu reprezentacije BiH stigao umjesto Mehe Kodre koji je nedavno dobio otkaz nakon poraza naše selekcije protiv Islanda.

Kodrin otkaz sve je iznenadio jer se legendarni fudbaler na klupi bh. tima zadržao svega dva mjeseca, a Zmajeve je predvodio na tek dvije utakmice što je očito bilo dovoljno za otkaz iako je imao polovičan učinak.

Na kraju je odluka pala da Milošević bude novi selektor i to je za nekadašnjeg reprezentativca Srbije prvi angažman nakon dvije godine i otkaza u ljubljanskoj Olimpiji.

Iz Saveza su potvrdili da je Milošević jednoglasno izabran za novog selekora naše reprezentacije, a također potvrđeno je i ko će biti u stručnom štabu naše A selekcije.

"Za novog selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine jednoglasno je izabran Savo Milošević. Osim njega, u stručnom štabu će biti još Nenad Cvetković, Marko Stojanović, Nedim Jusufbegović, Mario Ivanković i Siniša Mrkobrada", navodi se u saopštenju NSBiH.

Također, u prostorijama NSBiH u Sarajevu trenutno je u toku press konferencija na kojoj će Vico Zeljković i Zvjezdan Misimović predstaviti novog selektora, a nakon toga će se i Milošević obratiti prisutnim medijima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Očekuje se i da se ubrzo saopšti i spisak naše selekcije jer nas već za dvije sedmice očekuju nove utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija prvo će 13. oktobra gostovati u Vaduzu kod selekcije Lihtenštajna, dok tri dana kasnije dočekujemo Portugal na Bilinom polju u Zenici.

Top Komentari

Mowzilla
Jusufbegovic u strucnom stabu? Malo sam iznenadjen, ali ako nista bar je neko sa iskustvom i nekim kefalom...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi