Šćepanović: U boljoj smo formi od Veleža

Iskusni vezista Olimpika pred duel sa Veležom

Šćepanović: U boljoj smo formi od Veleža

S. Mlaćo

Fudbaleri Olimpika se poslije sedam kola Prve lige Federacije BiH nalaze na prvom mjestu na tabeli sa istim brojem bodova kao i Zvijezda iz Gradačca, a sutra ih očekuje gostovanje u Mostaru kod ekipe Veleža u šesnaestini finala Kupa BiH.

Vukovi su već jednom pobijedili Rođene u Mostaru, u prvom kolu je bilo 1:0, a vezni igrač Vučina Šćepanović očekuje tešku utakmicu, ali da je Olimpikov cilj jasan.

"U ovom trenutku smo možda u boljoj formi od Veleža, ali ih respektujemo. Radi se o kvalitetnoj ekipi, no ove godine Olimpikov cilj se zna. Želimo da što više doguramo u Kupu BiH i da pokušamo izboriti Premijer ligu BiH. Očekuje nas teška utakmica, oni će biti pod većim pritiskom nego mi, ali idemo se nadigravati", rekao je Šćepanović koji je zadovoljan trenutnim stanjem na tabeli.

"Sigurno da moramo biti zadovoljni trenutnim stanjem na tabeli i u klubu, ekipa raste iz svake sedmice i na najbolji mogući način dolazimo do optimalne forme koju treneri i stručni štab očekuju od nas. Moramo biti zadovoljni bodovnim saldom kojeg smo ostvarili u dosadašnjih sedam kola", smatra Šćepanović.

Šćepanović je zadovoljan svojim dosadašnjim učinkom, a u sedam odigranih susreta za Olimpik, postigao je jedan pogodak, ali njegova mirnoća i iskustvo pozitivno djeluju na mladu ekipu sarajevskog kluba.

"Raduje me moja forma, ali dok ekipa igra dobro, učinak pojedinca ne treba isticati. Najbitniji je kolektiv što pokazujemo, uvijek kolektiv izbacuje nekog drugog. Može bolje, ali radimo na tome da na kraju sezone ostvarimo svoj cilj", kazao je 34-godišnji veznjak koji je pohvalio mlade igrače u svojoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Znači im iskustvo na terenu i pored njega. Ipak, oni pored terena imaju određene kvalitete, moram ih pohvaliti, riječ je o talentovanim igračima koji svoj talenat ispoljavaju na najbolji mogući način. Naravno da ima prostora za dalji napredak, ali tu smo da se nadopunjujemo, kazao je Šćepanović na kraju razgovora za olimpik.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti