Treptaj oka i bijelo je postalo plavo: U nedjelju je viđena najoriginalnija koreografija u historiji

Spektakl navijača Schalkea 04

Treptaj oka i bijelo je postalo plavo: U nedjelju je viđena najoriginalnija koreografija u historiji

Admin Čaušević

Vjerovatno najoriginalniju koreografiju u historiji fudbala priredili su navijači Schalkea 04 na utakmici protiv Freiburga. Ostavili su zaista impresivan utisak i snimci će sigurno obići svijet, posebno među ultrasima.

Tribine stadiona u Gelzerkirhenu su sasvim očekivano bile krcate, ali ono što je viđeno uoči samog gola je bilo fenomenalno.

Naime, najvatreniji navijači Rudara su u rukama držali plave i bijele balone, dok je sa krova visilo ogromno bijelo platno sa dresom Schalkea.

Kada je vođa navijača dao znak iscratni dres je ubrzo postao plave boje, a dres je vjerovatno "ofarban" dimnim bakljama.

Nema sumnje da su pristalice Rođenih sa ovom koreografiju zadale zadaću mnogim navijačima širom svijeta i teško da će neko u dogledno vrijeme izvesti nešto ovako originalno.

Oglasi

Inače, na dresu je ruka navijača bila usmjerna ka klupskom grbu što je bila i vjerovatna poruka igračima da znaju za kakav klub igraju.

Ipak, sjajna podrška sa tribina nije bila vjetar u leđa igračima koji su upisali novi poraz, čak osmi od starta sezone pošto je Freiburg odnio mirnu pobjedu sa 0:2.

Schalkeu 04 je ovo bilo šesti ligaški poraz u nizu poslije kojeg je ovaj tim ostao zakovan za dno sa svega šest bodvoa iz 12 utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bivši prvak Njemačke je prošlu sezonu proveo u Cvajti, ali se ekspresno vratio u društvo najboljih, međutim ukoliko ne poprave rezultate novo ispadanje se čini vrlo izvjesnim.

Schalke 04 je sa prosjekom od 62.194 gledala po meču među 10 najgledanijih timova u ovoj sezoni u Evropi, ali sportski rezultati ovog kluba nisu ni blizu jednaki lojalnosti kakvu pokazuju navijači.

Top Komentari

Jugovina
"pristalice Rodenih su ovom koreografijom..." OMG, koji amaterizam hahaha
3 1
rabodimis
Sta rec, svaka im cast.. Da sam igrac ujedao bi na terenu.. XD Dok se ovi Balkanski papci valjaju po blatu, bodu nozevima, fasiraju i zgrozavaju svijet svojim primitivizmom ljudi u tren oka naprave spektakl, ZADIVE svakog navijaca na svijetu svojom orginalnoscu.. Ovi nasi jos pjevaju pjesme iz 70-tih proslog vijeka, vrhunac kreativnosti je unistit nesto/ojadit nekog toliko katastrofalno da postide svakog covjeka na svijetu.. Ko normalan ne bi volio prisustvovat ovom spektaklu i ko normalan na Balkanu moze otic na bilo kakvu utakmicu bez straha za svoju glavu.. Crnjak pravi koliko zaostajemo za civilizacijom..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi