Kao da je prošao tornado: Golovi i travnjak uništeni na stadionu, a klub sve to javno objavio

Vratili se u Bundesligu

Kao da je prošao tornado: Golovi i travnjak uništeni na stadionu, a klub sve to javno objavio

Endin Čaušević

Schalke je nakon sinoćnje pobjede protiv St. Paulija i zvanično osigurao povratak u Bundesligu.

Schalke je prošle sezone ispao u Cvajtu sasvim zasluženo nakon očajnih rezultata, ali se velika iz Gelsenkirchena u nižem rangu zadržao samo jednu sezonu.

Fudbaleri Schalkea su ove sezone igrali odlično i uspjeli su sinoć i matematički osigurati povratak u Bundesligu nakon čega je nastalo veliko slavlje navijača ovog kluba na Veltins Areni.

Schalke je protiv St. Paulija slavio sa 3:2 u fantastičnoj utakmici, a scene sa stadiona nakon meča su obišle cijeli svijet.

Navijači su ušli u teren i slavili povratak u najjači rang njemačkog kluba, te su sa sobom mnogi ponijeli suvenir. Većina ih je uzela dio mreže s golova, a neki su čak odlučili da ponesu i busen s travnjaka.

Schalke je objavio jutros kako stadion izgleda, a mnogi su prokomentarisali da je stanje kao da je tornado prošao kroz ovaj stadion.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Golovi su skoro uništeni, ali i travnjak koji će se sigurno morati mijenjati ovog ljeta pred početak nove sezone Bundeslige nakon što su mnogi navijači uzeli po busen sa istog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti