Augsburg stigao do vrijednog trijumfa na krilima Ermedina Demirovića

Imali su i igrača manje

Augsburg stigao do vrijednog trijumfa na krilima Ermedina Demirovića

H. Zilić

Sjajan susret u osmom kolu Bundeslige odigrali su Schalke i Augsburg.

Gledaoci su vidjeli pet golova, crveni karton, a briljirao je bh. reprezentativac Ermedin Demirović.

Augsburg je slavio sa 2:3 upravo na krilima Demirovića.

Naš napadač je postigao dva gola u ovoj utakmici i došao do cifre od četiri gola u sezoni. Demirović je mrežu Schalkea zatresao u osmoj i 21. minuti za vodstvo od 0:2. Kod drugog gola asistirao mu je Berisha.

Schalke se brzo vraća u susret, jednu odbijenu loptu Terodde posprema u mrežu u 33. minuti za 1:2 i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

U nastavku Rudari su zaigrali bolje i nagrada stiže u 63. minuti Krauss je iskoristio asistenciju Drexlera i pogodio za 2:2.

Drama se nastavila u 71. minuti. Berisha je dobio drugi žuti karton što je značilo crveni karton i isključenje tako da su gosti ostali sa igračem manje.

Ipak, to tim iz Bavarije nije puno poremetilo. Kada se činilo da će Schalke krenuti po trijumf sa igračem više stigao je šok za domaće navijače.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U 77. minuti Hahn je iskoristio akciju gostiju i na dodavanje Gumnya pogodio za 2:3 i ispostavit će se veliki trijumf Augsburga.

Ovome dodajmo da je naš Ermedin Demirović pored dva gola dobio i žuti karton u 73. minuti susreta.

Top Komentari

Zoilomas
Svidjela mi se njegova proslava. BIt ce on super za par godina samo ako nastavi ovako.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi