Kriza kakvu njemački fudbalski "div" ne pamti: Uprava i igrači pisali navijačima

Izvinjavaju se zbog loših rezultata

Kriza kakvu njemački fudbalski "div" ne pamti: Uprava i igrači pisali navijačima

A. Beganović

Schalke 04 se nalazi u velikoj krizi. Prošle sezone je napustio Bundesligu, a ove je pri samom dnu u "cvajti". Situacija nije bezazlena, a čelni ljudi kluba i fudbaleri su pisali navijača i izvinili su se zbog problema u kojima se nalaze.

Jedan od najpopularnijih njemačkih klubova, Schalke 04, proživljava možda i najteže dane u svojoj bogatoj historiji.

Nakon što su prošle sezone ispali iz društva najboljih njemačkih klubova, u Schalkeu su očekivali da će se "prošetati" popularnom "cvajtom".

Međutim, nakon 14 kola ovaj slavni klub se nalazi pri samom dnu tabele, odnosno na 16. mjestu koje na kraju sezone znači razigravanje za ostanak u "cvajti", a nakon posljednjeg poraza od Fortune Dusseldorf (5:3) čelnici kluba i igrači su se odlučili pismenim putem obratiti navijačima.

Naravno, navijači su nezadovoljni, očekivali su mnogo više od borbe za ostanak u "cvajti" i pitanje je da li će ih pomenuto pismo smiriti.

Oglasi

Svjesni smo ozbiljnosti situacije. Svjesni smo da su predstojeće utakmice od temeljne važnosti. Plan za sljedeću utakmicu je jasan. Puna koncentracija, strast i tri boda za kraljevske plave (nadimak Schalkea.)", naveli su između ostalog u pismu navijačima čelnici kluba i igrači.

Schalke je pri samom dnu Druge Bundeslige

No, to nije sve, odnosno čelnici kluba su otvoreno priznali da su pravili greške zbog kojih se klub nalazi u bezizlaznoj situaciji.

"Neke naše ideje nisu urodile plodom. Ne bježimo od odgovornosti. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da ispravimo sve nepoželjne stvari tokom zimske pauze. Također ćemo djelovati odlučno i razmotriti moguće promjene u sastavu", stoji u pismu.

Šok i nevjerica nakon ispadanja iz Bundeslige

Fudbaleri Schalkea su također bili samokritični.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Sramimo se naših nastupa u proteklim mjesecima. Dužnost nam je odužiti se za ukazano povjerenje. Nakon 45 minuta koje smo odigrali u subotu navečer (Fortuna je na poluvremenu vodila 3:0) svi osjećamo razočarenje, prazninu, bijes i sram jer znamo da Schalke to ne zaslužuje. Riječ je o časti svakog čovjeka i nećemo se prestati boriti za to", naveli su oni koji su najodgovorniji za loše rezultate.

Na kraju dodajmo da u narednom 15 kolu Druge Bundeslige Schalke igra protiv posljednjeplasiranog Osnabrucka i ima priliku da se vrati na pobjedničke staze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti