Schalke igrače neće tjerati da igraju ako to ne žele
Foto - EPA

Sportski direktor kluba otkrio

Schalke igrače neće tjerati da igraju ako to ne žele

Midhat Šljivak

Ekipa Schalkea je nakon tri decenije ispala iz Bundeslige i tim iz Gelsenkirchena ćemo u narednoj sezoni gledati u Cvajti.

Schalke iza sebe ima očajnu sezonu i spasa im nije bilo. Četiri kola prije kraja službeno su ispali, a navijači su bili itekako bijesni zbog toga.

Nakon utakmice i poraza od Arminije u Bielefeldu su napali autobus sa fudbalerima, a nakon toga su pokušali i da se fizički obračunaju sa njima.

Srećom, policija je reagovala i spriječila je veći incident, a video igrača Schalkea kako bježe od ljutih navijača obišao je svijet.

[twitter]https://twitter.com/CowdenbeathH/status/1384757997683965953[/twitter]

Nakon svega što se dešavalo u javnost je izašao sportski direktor Schalkea Peter Knabel koji je istakao da svaki igrač koji osjeća strah nema potrebe da igra.

Oglasi

Klub neće praviti probleme onima koji se plaše igrati i ko god želi može do kraja sezone odmarati.

"Svi smo drugačiji i sve zavisi kako reagujete na ovo kao osoba. Moramo vidjeti kako se momci osjećaju. Ako neko ne želi igrati u preostale četiri utakmice, shvatam takvu odluku", rekao je Knabel.

Schalke do kraja sezone igra još sa Hoffenheimom, Herthom, Eintrachtom i Kolnom i u tim mečevima će sasvim sigurno tražiti šansu da osvoje koji bod više.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trenutno je ekipa iz Gelsenkirchena uvjerljivo na posljednjem mjestu Bundeslige i osvojili su skromnih 13 bodova. Doživjeli su čak 21 poraz, a imaju dvije pobjede i sedam neriješenih utakmica.

Schalke već počinje pripreme za narednu sezonu u Cvajtu. Cilj kluba je ekspresan povratak u Bundesligu, a vidjet ćemo hoće li im to poći za rukom.

Top Komentari

bhodzic
Ovako smo mi trebali balerine sa Grbavice. "Ono" će nešto bojkotovati. Nisi primio 6 plata, ok, svoje pravo traži na sudu a ne na terenu. Traži raskid ugovora a ne bojkotovati trenera i povećavati dug kluba.
2 0
Mele
Samo 2 pobjede, zasluzili su da ispadnu. ne mozes sa ovakvom igrom da budes clan jedne od najacih liga svijeta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi