Schalke na svom Twitter profilu na originalan način predstavio novo pojačanje
Jochen Schneider je izjavio da je Kenny upravo igrač kakav je potreban Schalkeu

Johnjoe Kenny će naredne sezone igrati u Bundesligi

Schalke na svom Twitter profilu na originalan način predstavio novo pojačanje

S. Pašalić

Igrač Evertona Jonjoe Kenny provest će sljedeću sezonu na posudbi u Schalkeu.

22-godišnji desni bek je ove sezone odigrao deset utakmica za Everton u Premier ligi, a trenutno se nalazi na okupljanju mlade reprezentacije Engleske te će se nakon toga pridružiti njemačkom klubu.

Kenny se sa devet godina pridružio akademiji Evertona i upisao 40 nastupa za ovaj klub od 2016. godine kada je debitovao za prvi tim.

"To je velika prilika za mene, doći u novu zemlju i pokazati svoje sposobnosti, posebno u velikom klubu kao što je Schalke", rekao je Kenny za schalke04.de.

'Schalke 04 je klub s dugom historijom i fantastičnim navijačima. Sretan sam što sam ovdje i ne mogu čekati da se pridružim timu", dodao je igrač Evertona.

Schalke je na svom Twitter profilu na zanimljiv način predstavilo Kennyja, a kao ilustracija im je poslužio istoimeni lik iz crtanog filma South Park.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Top Komentari

DenisMJ
Pa, dobro, interesantan prikaz. Inace, ovaj Kenny je ljubitelj pokera, gruva tip samo tako. Gledao sam da neke turnire igra, i to najjace koje je Casino Guru predstavio, ne znam da li mu je to dozvoljeno..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi