"U šta sam ja gledao": Greškom preuzeo četveroligaša

Na kraju je održao riječ

"U šta sam ja gledao": Greškom preuzeo četveroligaša

E. Škorić

Dešavalo se da treneri u kratkom vremenskom roku dobiju otkaz, ali skoro nikada da neki trener greškom sjedne na klupu neke ekipe.

Upravo to se dogodilo legendarnom bundesligaškom treneru Peteru Neurureru, koji je prihvatio da radi u SG Wattensheid 09, koji se takmiči u 4. ligi Njemačke.

Neururer je mislio da mu je ponuđeno mjesto u Schalke 04,, a kada je već shvatio da je pogriješio, ipak je odlučio da ostane.

"Prvo nisam znao da je to Wattenscheid, bilo je stvarno čudno", rekao je Neururer, pa je nastavio:

"Josef Schusenberg me zvao tačno u vrijeme kada je Schalke otpustio Domenica Tedesca. Došao sam i rekao da obezbijedi velike plate igračima ako imamo u cilju Ligu prvaka. On je samo šutio, shvatio je da sam pogriješio. Onda mi je rekao da je riječ o Wattensheidu 09, ali sam održao obećenje kada sam već tu".

Ostao je da radi kao sportski direktor u klubu koji se takmiči u četvrtoj ligi, ali iza sebe ima ispunjenu referencu mnogim timovima s kojima je bio i u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Neururer je vodio mnoge klubove u Njemačkoj, a između ostalih i Bochum, Duisburg, Hannover, Ahlen, Kicker Offenbach, Keln, Saabrucken, Herthu, Schalke...

Top Komentari

lopov84
Evo za one koji hoće da pročitaju o čemu se radi... Mislim da je google translate bolji od sportsport: m.bild.de/sport/fussball/fussball/schalke-04-peter-neururer-dachte-er-werde-tedesco-nachfolger-62464618.bildMobile.html
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi