Magija Danija Olma za potop posrnulog velikana: Kako mu li je ovo samo palo na pamet?

Schalke ide prema Cvajti

Magija Danija Olma za potop posrnulog velikana: Kako mu li je ovo samo palo na pamet?

Edmir Škorić

Nogometaši Schalkea doživjeli su novi potop i to pred svojim navijačima. Njih je razbio Leipzig sa 6:1, a potez večeri izveo je španski reprezentativac Dani Olmo.

Schalke je zakovan za dno tabele sa samo devet bodova i jedini je bundesligaški tim koji je i dalj na jednocifrenom broju osvojenih bodova. Iako i dalje ima mogućnost da se vrati i da se spasi ispadanja, za kraljevski klub iz Gelsenkirchena sve je teže.

Prije tri dana su u Frankfurtu razbijeni od Eintrachta sa 3:0, sada su primili pet komada od Leipziga, koji je nakon ove pobjede zasjeo na drugo mjesto s 32 boda, te ima tri boda manje i utakmicu više od lidera Bayerna.

Leipzig je dobar posao napravio u prvih 15 minuta, kada je golovima Andre Silve i Henrichsa stigao do 2:0, a u finišu prvog dijela Andre Silva još jednim golom povećava na 3:0. Ubrzo nakon toga i Timo Werner se upisuje u strijelce i to na drugu asistenciju sjanog Olma, pa je gost imao visokih 4:0 na 15-minutnoj pauzi.

Utjehe vrijedan gol za Schalke postigao je Kozuki u 56. minuti, a potez večeri je bio majstorski gol Olma u 83. minuti ok ojem će se dugo pričati.

Primio je loptu na desnoj strani Schalkeovog šesnaesterca i kada su svi mislili da će tu loptu da vrati u peterac gdje je bio veliki broj igrača oba tima, on je lukavo pogodio suprotne rašlje nemoćnog domaćeg golmana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tim je golom krunisao fantastičnu pobjedu i produžio agoniju Schalkea, koji je do kraja još jednom kapitulirao. Poulsen je izbjegao ofsajd zamku i onda sjajnim udarcem desnom nogom loptu smjestio u mrežu posrnulog velikana.

Odbrana Schalkea bila je potpuno nemoćna tokom utakmice. U 18. kolu Schalke dočekuje Koeln, a Leipzig ekipu Stuttgarta. Nakon toga Schalkeu slijede teške utakmice s Borussijom Moenchengladbachom i Wolfsburgom i sve je manje nade da ćemo ovaj klub i naredne sezone gledati u Bundesligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi