Schalke razbio Sandhausen i plasirao se u četvrtfinale

Kolašinac odigrao cijeli meč

Schalke razbio Sandhausen i plasirao se u četvrtfinale

Fudbaleri Schalkea su večeras izborili plasman u četvrtfinale njemačkog DFB Kupa sigurnom pobjedom nad Sandhausenom rezultatom 4:1.

Domaćin se dobro držao većim dijelom prvog poluvremena, ali je u finišu uslijedio potop. Schalke je od 38. do 45. minute postigao čak tri gola i tako riješio pitanje pobjednika, a strijelci su bili Schopf, Caligiuri i Naldo.

Tračak nade Sandhausenu donio je Wooten u 64. minuti, ali je samo sedam minuta kasnije Konoplyanka pogodio za konačnih 4:1.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku ekipu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U drugoj utakmici današnjeg programa, Lotte je sa 2:0 savladao Munchen 1860 i tako napravio veliki uspjeh. Večeras se sastaju Dortmund i Hertha, te Hannover i Frankfurt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi