Schick: Mislim da bi i za Džeku bila prednost kada bi igrao sa mnom

Napadač Rome

Schick: Mislim da bi i za Džeku bila prednost kada bi igrao sa mnom

Napadač Rome Patrick Schick mogao je biti vrlo zadovoljan zbog sinoćnje partije protiv Empolija.

Schick i njegovi saigrači su na debiju novog trenera Claudija Ranijerija pobijedili Empoli sa 2:1 na Olimpicu, a Schick je bio strijelac drugog pogotka za svoj tim.

Nakon meča novinare je zanimalo šta češki napadač misli o planu Ranijerija da u budućnosti igra s dva napadača - njim i Džekom.

"Vidjet ćemo... Još uvijek imamo nekoliko dana da se pripremimo za SPAL. Svaki napadač igra bolje kada igra u paru sa još jednim napadačem i nije sam. Mislim da to također može biti prednost i za Edina", rekao je Schick nakon meča.

Inače, Roma se nakon pobjede protiv Sassuoloa nalazi na 5. poziciji Serije A sa 47 osvojenih bodova, odnosno tri manje od Intera koji drži četvrtu poziciju na tabeli.

Šta će Džeko reći? Ranieri nahvalio Schicka i očekuje puno od njega

Ranieri je nakon utakmice imao samo riječi hvale za svoje igrače a posebno se to odnosilo na Schicka.

"Stigao sam prije tri dana i imao samo jedan trening sa njima, jer većina glavnih igrača nisu trenirali. Kako sam čuo, jer još nisam ozbiljnije radio sa njima, Schick ima sve što je potrebno jednom igraču da postane fantastičan. Ima tehniku, dobro dribla i postiže golove, te sam ubijeđen da može biti jedan od ključnih igrača", rekao je Ranieri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo još jednom i na njegovu izjavu o tome da planira igrati s Džekom i Schickom u napadu.

"Mislim da Schick i Džeko trebaju igrati zajedno. Vidio sam kod Schicka odlučnost i trud kada je ušao protiv Porta. On ima izuzetan kvalitet, tempo i tehniku. Uvjeren sam da kada probije led, što će učiniti vrlo brzo, navijači će se zaljubiti u njega", rekao je on.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Ovaj lik se bas umislio previse
2 1
utaja
Bila bi prednost za tebe da igras sa Dzekom balo jedan!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi