Dalić napušta klupu Hrvatske: U toku meča protiv Češke objavljeno koji će klub preuzeti

Zvanična potvrda nakon nastupa Vatrenih na Euru

Dalić napušta klupu Hrvatske: U toku meča protiv Češke objavljeno koji će klub preuzeti

Endin Čaušević

Hrvatska je danas osvojila samo bod protiv Češke (1:1) u meču drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Nakon dvije utakmice viceprvaci svijeta imaju samo jedan osvojen bod, ali i dalje su u igri da se na kraju grupne faze plasiraju u osminu finala.

Hrvati su danas odigrali 1:1 protiv selekcije Češke i ponovo nisu oduševili navijače svojom igrom. Sve to je izgledalo dosta sporo i ova igra ne djeluje ni blizu kao ona prije tri godine na Mundijalu.

Na udaru kritika nakon prvog meča našao se selektor Zlatko Dalić jer su navijači nezadovoljni sastavom i taktikom, a čini se da ništa drugačije neće biti ni nakon današnjeg meča.

Međutim, ono u čemu su mnogi saglasni jeste mišljenje da je Dalić nakon Mundijala i nevjerovatnog rezultata trebao napustiti klupu reprezentacije i otići u historiju.

Dalić je odlučio ostati, a nakon nekoliko loših predstava čini se da su mnogi zaboravili ono što je napravio se selekcijom Hrvatske prije tri godine u Rusiji.

Oglasi

No, čini se da će ovo Evropsko prvenstvo biti posljednje takmičenje za Dalića kao selektora Hrvatske jer se već špekuliše da je Dalić našao novi angažman i da će sve ozvaničiti nakon Eura.

Mediji u Turskoj su u toku meča Hrvatske i Češke objavili da će Dalić nakon Eura preuzeti klupu Fenerbahčea. Navodno, oni su postigli dogovor i čeka se sada samo zvanična potvrda.

[twitter]https://twitter.com/sercanhamzaolu/status/1405827682739367937[/twitter]

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Fener pripreme za novu sezonu počinje već 1. jula, a očekuje se da će se Dalić novoj ekipi priključiti kada Hrvatska završi nastup na Euru, a čini se da neće biti iznenađenje ako ispadnu već nakon grupne faze.

Dalić s HNS-om ima ugovor na još godinu dana i plan je da vodi ekipu na Mundijalu u Kataru naredne godine, ali kako stvari stoje to se neće desiti.

Top Komentari

Grohot
Fenere Fenere, za sta ce vam on?
8 5
Saray
Mogao si uzeti milione poslije onakvog rezultata,a sada ćeš moliti za siću....
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi