Scholes: Igrači u  Engleskoj su dvije razine ispod svih
Foto:EPA

Jedino bi Aguero mogao u top klubove

Scholes: Igrači u Engleskoj su dvije razine ispod svih

S. Bošković

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda, Paul Scholes, dao je svoje mišljenje o igračima u Premier ligi, te ih nije previše hvalio.

Povod za ove izjave dali su mu loši rezultati klubova sa Otoka u Evropi, koji su svake godine sve gori i gori. Chelsea i Arsenal su poraženi od Porta, odnosno Olympiakosa, dok su Manchester City i Manchester United jedva slavili protiv Borussije Monchengladbach i Wolfsburga.

Umirovljeni veznjak smatra da igrači iz Engleske zaostaju za drugim u Evropi, te da bi samo jedan fudbaler iz ova četiri tima kombinirano mogao igrati u prvom sastavu Real Madrida i Barcelone.

"Ako pogledate kvalitetu igrača koji dođu u Englesku vidjet će da ovdje nisu najbolji igrači u Evropi i svijetu. Najbolji igrači su u Real Madridu ili Bayernu. Razinu ispod su Juventus i Paris Saint-Germain. Tek ispod njih dolaze engleski klubovi", rekao je Scholes, te još dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne mislim da je to iznenađenje. Zar mislite da bi neki od tih igrača mogao izboriti mjesto u Barceloni? Stvarno sumnjam u to. Oni ne bi uspjeli u Real Madridu ili Barcelonu. Sergio Aguero možda je jedini izuzetak".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.