Scholes je na idealan način opisao Vidića

Bivši saigrači iz Manchester Uniteda

Scholes je na idealan način opisao Vidića

A. Čaušević

Paul Scholes i Nemanja Vidić su nekoliko godina dijelili svlačionicu Manchester Uniteda. Zajedno su osvojili pet titula prvaka i Ligu prvaka. 

Scholes za nekadašnjeg reprezentativca Srbije ima samo riječi hvale, ali bez obzira na to uvijek ga je izbjegavao na treninzima zbog njegovih oštrih startova.

"Kada bismo igrali 'pet na pet' nikad nije igrao štopera. On je bio jedan od onih defanzivaca koji misle da bi mogli malo da budu i 'desetka'. Nije bio na svojoj poziciji i samo je tražio loptu", kazao je Scholes.

"Na treninzima je Vida znao da bude i neraspoložen, ponekad i naporan, ali kada bi došla utakmica, svaka lopta je bila njegova. Udarao bi glavom i nogom sve što stigne".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ja sam bio dobar u startovima, sve sam radio proračunato. Ako me neko udari mogao sam mu vratiti, ali neki Vidićevi startovi su izgledali kao da je luđak".

Vidić je na Old Traffordu proveo osam i pol godina. U par s Rio Ferdinadnom činio je granitnu odbranu Crvenih đavola i danas se smatra jednim od najboljih štopera Premiershipa ikada.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi