Scholes: Nije me sramota reći da sam tada izbjegavao Lionela Messija

Ko prizna pola mu se prašta

Scholes: Nije me sramota reći da sam tada izbjegavao Lionela Messija

E. Čaušević

Legendarni engleski fudbaler Paul Scholes izjavio je da je za njega bez ikakve dileme Lionel Messi najbolji igrač svih vremena.

Scholes je nekoliko sezona igrao u Manchester Unitedu s Cristianom Ronaldom, ali je priznao da je za njega Messi ipak bolji. United je u prethodnih desetak godina imao nekoliko okršaja s Barcom i to čak dva puta u finalu Lige prvaka.

Barcelona je u oba navrata bila bolja i osvajala je Ligu prvaka i to na krilima Messija. Scholes je priznao da je bilo lakše protiv Messija igrati 2008. i 2009. godine kada je on tek išao ka vrhu, ali da je već 2011. godine to bila katastrofa za njega.

U finalu 2011. godine Barcelona je sa 3:1 savladala Crvene đavole i Scholes je priznao da je u tom meču izbjegavao bilo kakve duele s Messijem iako je igrao tek u finišu utakmice. Sličnu stvar je radio i dviej godine ranije u finalu kada ih je Barca dobila sa 2:0 u Rimu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nije me sramota da priznam ovo, ali u tim finalima Lige prvaka protiv Barcelone sam izbjegavao Messija. Odnosno, nisam htio da budem u blizini i da on krene jedan na jedan sa mnom. Za mene je on bez ikakve dileme najbolji igrač svih vremena", rekao je Scholes.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

barcaforever
On i da je išao jedan na jedan sa Messijom ne bih ništa ni postigao, tako da je to sasvim normalno
3 2
Bazarich
Ti si onda rinas od igraca kad nisi smio uzeti odgovornost i uhvatit se u koštac s problemom. To se uci u pionirima
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi