Schweinsteiger: I dalje ću navijati za Manchester United
Foto: EPA

Nijemac prihvatio izvinjenje Mourinha

Schweinsteiger: I dalje ću navijati za Manchester United

D. Rakanović

Bivši njemački reprezentativac Bastian Schweinsteiger nedavno je raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom i potpisao za Chicago Fire koji se takmiči u američkoj MLS ligi. 

Menadžer Uniteda Jose Mourinho, koji je i najveći krivac za odlazak njemačkog fudbalera iz Crvenih đavola, se izvinio Nijemcu za loš tretman koji je imao prema njemu. 

Schweinsteiger je Mourinhovo izvinjenje prihvatio i rekao da će i dalje navijati za United, kao što je to činio od djetinjstva.

"Njegove riječi pokazuju njegov karakter. Situacija nije bila sretna ni za mene ni za njega, ali ja želim sve najbolje klubu. Nadam se da će se plasirati u Ligu prvaka. Gledaću njihove utakmice i navijati da pobijede u svakoj" , rekao je bivši kapiten reprezentacije Njemačke.

Schweinsteiger je u dresu Chicago Fire odigrao dvije utakmice i postigao jedan gol, na debiju protiv Montreala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi