Schweinsteiger: Volio bih vidjeti Neymara u dresu Bayerna
Foto: EPA

Veliki poštovalac Neymara

Schweinsteiger: Volio bih vidjeti Neymara u dresu Bayerna

D. Rakanović

Njemački fudbaler i nekadašnji igrač Bayerna Bastian Schweinsteiger priznao je da bi volio vidjeti Neymara u dresu ekipe iz Minhena. 

"Volio bih da vidim Neymara u Bayernovom dresu, ali ne znam da li bi on to želio", rekao je Schweinsteiger, u intervjuu za portal Goal.

Novi fudbaler Chicago Firea otkrio je da je veliki poštovalac lika i djela Neymara. 

"Zapravo sam njegov veliki poštovalac. Ne samo zbog načina na koji igra, već i zbog toga kako se ponaša", rekao je njemački fudbaler.

Shweinsteiger je otkrio i kako su se njih dvojica sprijateljili. 

"Veza je došla preko Dantea (nekadašnji igrač Bayerna). Zajedno su igrali za reprezentaciju Brazila i Neymar mu je tražio da nabavi moj dres. Naravno da sam mu izašao u susret, a svaki put kada bismo igrali jedan protiv drugog, postojalo je uzajamno poštovanje", rekao je Shweinsteiger.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon Mundijala u Brazilu ova dvojica fudbalera su se srela na odmoru na Ibizi. 

"Bila je to slučajnost, ali proveli smo neko vreme zajedno i bilo je baš zabavno. On je mnogo dobar momak, tipičan Brazilac - ima dobro srce, dobra je osoba i, po mom mišljenju, jedan od najboljih fudbalera trenutno u svijetu", rekao je Shweinsteiger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi