Bivši kapiten Celtica otkrio nevjerovatan razlog zbog kojeg je brijao glavu prije svake utakmice

Scott Brown ispričao svoju priču

Bivši kapiten Celtica otkrio nevjerovatan razlog zbog kojeg je brijao glavu prije svake utakmice

E. Čaušević

Scott Brown je dobro poznato ime u svijetu fudbala i skoro cijelu karijeru proveo je u dresu Celtica za koji je igrao čak 14 godina, a prije nekoliko godina gledali smo ga i na Koševu u okršaju protiv Sarajeva. Nedavno se penzionisao i odlučio na trenerski posao, te promijenio drastično svoj izgled i objasnio zbog čega je skoro cijelu karijeru bio ošišan "na nulu".

Legendarni škotski veznjak ponikao je inače u dresu Hiberniana, ali je još na ljeto 2007. godine stigao u Celtic za koji je nastupao čak 14 godina i ostavio je neizbrisiv trag na Celtic Parku.

Brown je napustio Celtic na ljeto 2021. godine kada mu je istekao ugovor i odlučio je da potpiše za Aberdeen, ali se tu zadržao svega deset mjeseci. Odlučio je da se penzioniše i okuša u trenerskom svijetu, te je trenutno menadžer engleskog niželigaša Fleetwooda.

Ovaj 37-godišnjak je u svojoj karijeri odigrao čak preko 600 utakmica u dresu Celtica i najbolje dane je proveo u tom klubu, a bio je kapiten i dugi niz godina i pravi lider na terenu.

Celtic captain Scott Brown avoids SFA suspension for Rangers celebration -  Football Scotland

Browna pamtimo kao veoma "žestokog momka" i neodoljivo je karakterom i ponašanjem na terenu podsjećao na Gennara Gattusa.

Oglasi

Sada je odlučio da više priča o svojoj karijeri i otkrio je zanimljivu priču oko svog izgleda. Brown danas izgleda neprepoznatljivo jer ima drastično drugačiju frizuru jer smo ga uvijek pamtili po tome što je bio ćelav.

Međutim, Brown je otkrio da je imao interesantan razlog zbog čega je brijao svoju glavu prije svake utakmice, te da je izlaskom na teren se pretvarao u neku potpuno drugačiju osobu željnu sukoba, varnica, dokazivanja i pobjeda.

"Brijao sam glavu prije svake utakmice da izgledam opasnije i agresivnije i da protivnik vidi da sa mnom nema šale. Svaki put bi iz protivničkog tima izabrao nekog većeg momka za obračun, nikada manjeg od sebe. Jer sam htio da pokažem da sam neustrašiv, a ta frizura mi je pomagala da tako i izgledam", priča Brown i nastavlja.

Scott Brown continues feud with 'crude and vulgar' El-Hadji Diouf | The  Independent | The Independent

"Htio sam igrati protiv Barcelone, Bayerna, Reala i mnogih drugih i uživao sam u tim utakmicama. U tih 90 minuta možete biti ko god želite. Kada god bih izašao na teren postao bih druga osoba. Inače sam dosta miran i opušten van terena, ali na utakmicama sam bio baš onaj zločesti lik i ponekad i šu*ak".

Oglasi

Nakon što je završio igračku karijeru s brijanjem glave je prestao, te je objasnio zašto sada ima drugačiju frizuru.

Image

"Ostario sam, ali i sazrio. Ipak, nema to nikakve veze što sam sada trener i nisam zbog toga promijenio izgled. Iskreno, to sam uradio zbog djece. Rekli su mi da izgledam ovako dosta mlađe i manje agresivno. Ljudi se iznenade kada vide koliko sam pristupačan i da volim druženja. To samo pokazuje da sam uspio izvesti taj opasni izgled", dodao je.

Browna samo imali priliku gledati prije skoro četiri godine na Koševu gdje je gostovao sa Celticom u okviru prvog pretkola Lige prvaka.

Tada je Celtic slavio na Koševu sa 3:1 nakon preokreta, dok je u revanšu bilo 2:1 za tadašnjeg prvaka Škotske. Brown je u obje utakmice odigrao po svih 90 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi