Golman Manchester Cityja sinoć ušao i oborio rekord Lige prvaka

Scott Carson

Golman Manchester Cityja sinoć ušao i oborio rekord Lige prvaka

Eldar Ganibegović

Za sada su poznata imena četiri kluba koja ćemo gledati u četvrtfinalu Lige prvaka.

To su Liverpool, Bayern, Real Madrid i Manchester City koji je s ukupnih 5:0 izbacio lisabonski Sporting.

Svih pet golova palo je u prvoj utakmici u Portugalu, tako da je sinoćnji revanš na Etihadu bio samo formalnost i završen je bez pogodaka.

Trener Građana Pep Guardiola iskoristio je ovu utakmicu i dao šansu 36-godišnjem golmanu Scottu Carsonu koji je u 73. minuti ušao umjesto Edersona i tako srušio rekord Lige prvaka.

Naime, radi se o tome da je posljednji nastup u Ligi prvaka ovaj čovjek imao prije 16 godina i 338 dana.

Tako je Carson postavio rekord kao igrač koji je najduže čekao na ponovni nastup u Ligi prvaka. Posljednji put u ovom natjecanju nastupio je u dresu Liverpoola.

Inače, Carsonu je ovo jedina utakmica ove sezone na kojoj je branio. 

S Liverpoolom je inače Carson osvojio Ligu prvaka 2005. godine te FA Cup godinu dana kasnije, dok se sa Cityjem okitio titulama prvaka Engleske, dva puta Liga kupa i jednom Superkupa Engleske.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Osim za City i Liverpool, Carson je nastupao za Derby County, Wigan, Bursaspor, Aston Villu, Charlton, Sheffield i Leeds u kojem je i počeo karijeru.

Ima i upisana četiri nastupa za fudbalsku reprezentaciju Engleske.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1606950187
I jedini igrac trenutno u city koji ima 1 titulu Lige prvaka
5 0
King_Kenny
...svaka cast Guardioli za ovaj potez...tako se gradi pozitivna atmosfera i zajednistvo u ekipi...imali bi sta da nauce ovi u PSG-u.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi