Tek je prošla polovica sezone, a ovaj čovjek je već zaradio drugi otkaz: Oba puta nakon debakla
Scott Parker dobio je otkaz na klupi Club Bruggea, nakon nepuna dva i po mjeseca.

Scott Parker otpušten

Tek je prošla polovica sezone, a ovaj čovjek je već zaradio drugi otkaz: Oba puta nakon debakla · Zvanično

E. Ganibegović

Osmina finala Lige prvaka donijela je i prvi otkaz. Nakon ispadanja i sedam primljenih golova u dvomeč protiv Benfice, Club Brugge je otpustio trenera Scotta Parkera.

Prvi meč u Belgiji završen je u korist Benfice. Bilo je 0:2 i već tada se moglo naslutiti da će portugalski tim među osam najboljih u Evropi.

Sinoć je to Benfica samo potvrdila. Razbila je na domaćem terenu Club Brugge rezultatom 5:1 i s ukupnih 7:1 prošla u četvrtfinale elitnog takmičenja.

Scott Parker je na klupi Club Bruggea predstavljen krajem decembra 2022. godine i nakon nepuna dva i po mjeseca tako napušta klupu ovog tima.

On je imao omjer od 12 utakmica, dvije pobjede, šest remija i četiri poraza na klupi Club Bruggea, što definitivno nije dobar rezultat.

Oglasi

Za bivšeg veznjaka ovo je već drugi otkaz ove sezone. Prvo je u augustu 2022. godine smijenjen s klupe Bournemoutha nakon poraza od Liverpoola 9:0 u Premier ligi.

Ranije je radio kao pomoćnik i menadžer u Fulhamu, a vodio je i U18 tim Tottenhama, te je sada slobodan trener i već u potrazi za novim angažmanom. 

Jasno je da se do sada nije proslavio u trenerskim vodama, no tek je na početku trenerske karijere i ima još itekako prostora za napredak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kao fudbaler igrao je za Charlton, Norwich, Chelsea, Newcastle, West Ham, Tottenham i Fulham u kojem je završio karijeru u ljeto 2017. godine. 

Njegov sin Murphy Parker trenutno igra za U18 tim Fulhama i ostaje da vidimo da li će napraviti barem približnu karijeru kao njegov otac. 

Top Komentari

user1602245913
Savršen za FK Sarajevo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi