"Scudetto s Romom mi je važniji od svih s Milanom"

Cafu otkrio za italijanske medije

"Scudetto s Romom mi je važniji od svih s Milanom"

Endin Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Cafu veći dio svoje karijere proveo je u Italiji gdje je nastupao za Romu i Milan.

Cafu je u Romi proveo šest godina i u dresu rimskog kluba odigrao je 163 utakmica i postigao je pet golova. Brazilac je bio član generacije Vučice koja je 2001. godine uspjela postati prvak Italije i konačno na Olimpico donijeti Scudetto.

Još od tog dana Roma čeka ponovo da Scudetto dođe u vitrine ovog kluba. Nakon Rome brazilski defanzivac prešao je u Milan gdje je igrao pet sezona. Cafu je s Rossonerima osvojio sve što je mogao osvojiti, ali priznao je da mu je Scudetto s Romom ispred svih trofeja koje je osvojio s Milanom.

"Mogu da kažem da je Roma više u mom srcu. Titula koju smo osvojili je bila nešto posebno za mene. Taj jedan Scudetto s Romom mi znači kao sve ostale titule u Milanu. Roma će uvijek biti u mom srcu, a taj Scudetto će ostati najvažniji u kojoj klupskoj karijeri", rekao je Cafu, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Volim ovaj grad, a posebno obožavam navijače Rome. Oni su posebni i uvijek će biti u mom srcu. Kada se vratim na teren uvijek nekako izaberem legende Rome umjesto Milana. Vjerujem da to dovoljno govori".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi