Šćuk pogodio u visokom trijumfu Mlade Boleslav

Mlada Boleslav novi lider

Šćuk pogodio u visokom trijumfu Mlade Boleslav

Bh. internacionalac Jasmin Šćuk postigao je pogodak u večerašnjoj pobjedi Mlade Boleslav. 

Njegov tim je u okviru 13. kola češke Synot lige savladao Jihlavu sa visokih 6:1, a prvi su do vodstva stigli gosti iz Jihlave u 26. minuti preko Demetera.

Minimalno vodstvo Jihlave na semaforu je stajalo sve do 39. minute. Stvari na početak vratio je Rada, da bi potom u 69. minuti naš Jasmin Šćuk pogodio sa preokret i vodstvo Mlade Boleslav.

Dvije minute kasnije Magera je povisio prednost Mlade Boleslav, a onda su Baros, Chramosta i Zahustel svojim golovima dokrajčili Jihlavu i postavili konačnih 6:1.

Ovim trijumfom Mlada Boleslav je preuzela lidersku poziciju u Synot ligi sa 27 osvojenih bodova, dok Sparta Brag i Viktoria Plzen imaju jedan bod manje i utakmicu manje.

Češka liga, 13. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Dukla Prag - Pribram 0:1
Zlin - Slovacko 2:1
Mlada Boleslav - Jihlava 6:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.