Sead Hakšabanović impresionirao Pellegrinija, smiiješi mu se mjesto u startnoj postavi
Foto: WUFC

Mladi fudbaler odličan u pripremnim mečevima West Hama

Sead Hakšabanović impresionirao Pellegrinija, smiiješi mu se mjesto u startnoj postavi

Mladi Sead Hakšabanović je u West Ham stigao prošlog ljeta iz švedskog Halmstada. Ipak, njegov dosadašnji boravak na Otoku je uglavnom protekao u rezervnom timu Čekićara.

To bi se, međutim, moglo promijeniti u novoj sezoni. Naime, ovaj 19-godišnji crnogorski reprezentativac je sjajno odigrao pripremne utakmice West Hama, a britanski mediji navode da ne bi bilo iznenađenje da ga trener Manuel Pellegrini u novoj sezoni uvrsti u prvu postavu Čekićara.

Pellegrini je ovog inače krilnog igrača u nekim pripremnim utakmicama koristio i na poziciji polušpica, a špekuliše se da bi u novoj sezoni trebao biti zamjena za Manuela Lanzinija koji je primoran propustiti značajan dio sezone 2018/2019 zbog teške povrede koljena zbog koje nije mogao pomoći ni svojoj Argentini na Mundijalu u Rusiji.

Hakšabanović bi se trebao naći u startnoj postavi i na dvije zadnje pripremne utakmice West Hama (protiv Mainza i Angersa), a da li Pellegrini zaista ozbiljno računa na ovog mladog fudbalera saznat ćemo u prvim utakmicama nove sezone Premier lige. Inače, West Ham svoj prvi meč u novom ciklusu Premier lige igra 12. augusta protiv Liverpoola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi