Stvari oko Pjace se komplikuju, uključila se i Valencija

Gdje će nastaviti karijeru?

Stvari oko Pjace se komplikuju, uključila se i Valencija

Hrvatski krilni fudbaler Marko Pjaca vjerovatno će napustiti Juventus ovog ljeta.

On je u redove Satre dame iz Torina stigao prije dvije godine nakon što je odigrao sjajno Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ali već naredne sezone ga je zadesila teška povreda zbog koje je morao na višemjesečnu pauzu.

Juve ga je početkom ove godine poslao na posudbu u Schalke, a čini se kako za njega više nema mjesta u Torinu, pa je Juve spreman sada i da ga proda.

Zainteresovanih klubova je nekoliko, a u prvom planu je to bila Fiorentina. Viola želi da dovede na posudbu Pjacu sa mogućnošću otkupa ugovora, dok ipak Juve želi da se Fiorentina obaveže na kupovinu i da u ugovoru postoji povratna klauzula kojom bi Juve po određenoj cijeni u bilo kojem trenutku mogao vratiti hrvatskog fudbalera.

I, dok ovi problemi u pregovorima između Fiorentine i Juventusa traju, u igru se planira uključiti Valencija, barem ako je vjerovati pisanju italijanskih medija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako prenosi Tuttosport, Valencija ima nadu da će se dobri odnosi s Juventusom nastaviti i da transfer Joaoa Cancela neće biti jedini ovog ljeta između dva kluba.

Osim Šišmiša, Pjaca se povezuje i sa West Hamom, ali čini se kako je to za sada najmanje izgledna opcija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi