Sead Kolašinac ponuđen Interu
Foto - EPA

Arsenal se želi riješiti bh. fudbalera

Sead Kolašinac ponuđen Interu

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac (28) navodno je ponuđen ekipi Intera.

Ovaj 28-godišnji defanzivac nije u prvom planu kod menadžera Arsenala Mikela Artete i klub želi da sa njim okonča saradnju.

Pregovori o raskidu ugovora traju već odavno. Dogovora za sada još nema, ali velike su šanse da Kolašinac u dresu Topnika neće odraditi posljednju sezonu ugovora.

Italijanski mediji tvrde da su usluge bh. fudbalera ponuđene italijanskom prvaku Intera, a Calciomercato navodi i kako je za Kolašinca postavljena cijena od tri i po miliona funti.

Kolašinac ima još godinu dana ugovora sa Arsenalom. Taj ugovor mu donosi 100.000 funti sedmično i nije nikakvo čudo što se londonski tim želi riješiti bh. fudbalera.

Oglasi

On gotovo sigurno neće biti u ozbiljnoj konkurenciji za prvi tim pred početak sezone i treba očekivati da Kolašinac promijeni klub veoma brzo.

Kolašinac se ranije povezivao sa turskim velikanom Fenerbahčeom, ali i sa Romom te nekoliko timova iz njemačke Bundeslige.

Sead je proteklu polusezonu proveo na posudbi u svom matičnom klubu Schalkeu sa kojim nije uspio izboriti ostanak u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. fudbaler je u London stigao 2017. godine kao slobodan igrač upravo iz ekipe Schalkea. Odigrao je 113 utakmica i postigao je pet golova.

Trenutna vrijednost Seada Kolašinca na trižištu je šest i po miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi