Kolašinac stigao na ljekarske preglede, ubrzo i potpis

Iz Arsenala u Marseille

Kolašinac stigao na ljekarske preglede, ubrzo i potpis

E. Škorić

Sead Kolašinac je u Marseilleu i uskoro će potpisati ugovor s francuskim velikanom, barem prema informacijama RMC Sporta.

Bosanskohercegovački defanzivac napustio je London i navodno je dobio slobodne papire od Arsenala, pa će bez odštete potpisati ugovor s Marseilleom.

On se sada nalazi u Marseilleu na ljekarskim pregledima, pa će veoma brzo biti potvrđen kao novi član ovog tima.

Kolašinac je imao do ljeta ugovor s Arsenalom, ali je postignut dogovor o prijevremenom prekidu saradnje.

On je u Arsenal došao 2017. godine iz Schalkea, te je u dresu Topnika na 118 utakmica dao pet golova. Bio je prošle sezone posuđen Schalkeu, koji nije uspio da ostane u Bundesligi, pa se defanzivac vratio "kući".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osim Marseillea, pokušavao ga je dovesti i engleski Watford, no njemu se više dopala ideja da napusti Englesku i da po prvi put zaigra u Ligi 1.

Marseille je trenutno treći u prvenstvu sa 37 bodova, s tim da ima utakmicu manje od drugoplasirane Nice (39) i prvoplasiranog PSG-a (50). Za pet dana ovaj tim će gostovati kod Lensa i to bi mogla biti dobra prilika da Kolašinac debituje za svoj novi tim.

Top Komentari

19211921
Bravo Seo, u Marseillu ce ga voljeti. Pravi ambijent u kojem se cijene takvi igraci
7 0
SeoRusilac
Solidan transfer
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi