Apsolutni rekorder: Legendarni Urugvajac ima 44 godine i potpisao je za 30. klub u karijeri

Ne želi u penziju

Apsolutni rekorder: Legendarni Urugvajac ima 44 godine i potpisao je za 30. klub u karijeri

E. Čaušević

Legendarni urugvajski napadač Sebastian Abreu još uvijek nema namjeru da završi svoju karijeru iako već ima 44 godine.

Abreu je krajem prošle godine ostao bez kluba kada je napustio Boston River, ali je ponovo uspio da nađe novi angažman.

Urugvajac je apsolutni rekorder u svijetu fudbala jer je potpisao za 30. klub u svojoj karijeri koja traje još od 1995. godine kada je debitovao u dresu Defensora.

Ovaj put Abreu će igrati u Brazilu gdje je pitpisao za Athletic Club koji se takmiči u šampionatu Mineiro.

Pored Defensora ovaj 44-godišnji napadač još je igrao za San Lorenzo, Deportivo La Corunu, Gremio, Tecos, Nacional, Cruz Azul, Americu, Sinalou, Monterrey, San Luis, Tigres, River Plate, Beitar Jerusalem, Real Sociedad, Aris, Botafogo, Figueirense, Rosario Central, Aucas, Sol de America, Santa Tecla, Bangu, Central Espanol, Puerto Montt, Audax Italiano, Magallanes, Rio Branco i Boston River.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi