Zvijezda Bundeslige prijeti prekidom karijere

Zbog zdravstvenih problema

Zvijezda Bundeslige prijeti prekidom karijere

E. Škorić
Teme:

Zbog stalnih problema s koljenom, 31-godišnji Sebastian Andersson namjerava okončati karijeru, iako se u njegovom klubu Koelnu nadaju da će se vratiti na teren.

Napadač Koelna nije igrao takmičarsku utakmicu devet mjeseci, te je pravo pitanje hoće li se uopće vratiti.

"Trenutno nema novog statusa, povratak nije predvidiv. Relativno sam siguran da će biti vrlo teško ponovo ga vidjeti na terenu", kazao je trener Koelna Steffen Baumgart. Međutim, nada se da nije u pravu.

31-godišnji Andersson prije dobra tri mjeseca odlučio se na operaciju koljena, iako mu klupski liječnici to nisu savjetovali.

Odluka je tada u klubu dočekana s čuđenjem.

“Seb je to želio učiniti, ja osobno ne bih donio tu odluku", rekao je Baumgart. "Samo se nadam da će ozdraviti i bio bih sretan vidjeti ga opet ovdje, ali nisam siguran koliko je to realno", dodao je.

Bivši švedski reprezentativac ima ugovor s Jarčevima do kraja tekuće sezone. Napadač Herthe Davie Selke doveden je početkom godine kao moguća zamjena.

Andersson je u Koeln došao 2020. godine iz Union Berlina, a prethodno je igrao za Kaiserslautern, te švedske klubove Angelholm, Kalmar, Djugarden i Norrkoping.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prošle sezone je odigrao ukupno 26 mečeva u Bundesligi i postigao je tri gola uz jednu asistenciju, ali ove nije uspio odigrati ni minutu.

Kako sada stvari stoje, za njega je karijera završena zbog nesretnih okolnosti i učestalih povreda.

Oglasi