"MLS nije pravi fudbal, ali opet bih otišao tamo zbog cifre koju sam imao"
Foto - EPA

Sebastian Giovinco dao zanimljiv komentar

"MLS nije pravi fudbal, ali opet bih otišao tamo zbog cifre koju sam imao"

Midhat Šljivak

Italijanski fudbaler Lorenzo Insigne odlučio je karijeru nastaviti u američkoj MLS ligi.

On je dogovorio saradnju s kanadskom ekipom Toronta, gdje će igrati od narednog ljeta.

Velika zvijezda Toronta nekada je bio Sebastian Giovinco. Igrao je za ovaj tim od 2015. do 2019. godine i bio je jedna od najvećih zvijezda lige.

Nakon odlične četiri godine otišao je u Al Hilal, a dao je zanimljiv komentar o američkom fudbalu.

"To nije pravi fudbal, to je nešto sasvim drugačije. Ipak, imaju dobru infrastrukturu i opet bih otišao tamo, posebno zbog cifre koju sam imao. Preporučio bih svima da odu tamo jer je Toronto predivan grad", poručio je Giovinco.

Giovinco je karijeru počeo u Juventusu. Nije imao previše prostora da se dokaže u torinskom velikanu i nakon posudbi u Empoliju i Parmi odlučio se za MLS.

Atomski mrav je odigrao 142 utakmice za ovaj tim i postigao je 83 gola.

Top Komentari

Hele
Gledao sam ga uživo. Ispodprosječan igratc
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi