Priča dana je Sebastian Haller, ali ovaj put ne zbog raka!
Foto: Screenshot

Postigao je hat-trick

Priča dana je Sebastian Haller, ali ovaj put ne zbog raka!

Eldar Ganibegović

Najtužnija fudbalska priča prošle godine definitivno je ona Sebastiana Hallera, no došao je dan kada o njemu pišemo dijametralno suprotne vijesti - najbolje moguće.

Nakon što je Erling Haaland otišao u Manchester City, Borussia Dortmund je kao zamjenu iz Ajaxa dovela Sebastiana Hallera.

Nikako dobro nije krenulo. Na uobičajenom medicinskom pregledu ustanovljeno je da ima rak na testisima i pakao je tad krenuo.

Išao je na niz hemoterapija i imao je dvije operacije, a prije nekoliko dana se vratio na teren u jednoj prijateljskoj utakmici.

Danas stižu još bolje vijesti - postigao je hat-trick u utakmici koju je Borussia dobila sa 6:0.

Protivnik Milionerima bio je švicarski Basel, a Sebastian Haller imao je svoj show nakon što je ušao u igru u drugom poluvremenu.

Haller je ušao na teren u 61. minuti, a nakon 20 minuta postigao je prvi gol. 

Prvo je pogodio iz penala, a nakon toga je postigao golove još u 86. i 88. minuti i postavio konačan rezultat.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti