Neustrašiv u borbi protiv raka: "Haller me pitao može li trenirati s nama"
Foto: Screenshot

Vratio se treninzima

Neustrašiv u borbi protiv raka: "Haller me pitao može li trenirati s nama"

E. Ganibegović

Sebastian Haller ljetos je došao u Borussiju Dortmund iz Ajaxa i u redovima njemačkog tima trebao je zamijeniti Erlinga Haalanda. Stvari međutim nisu pošle želejnim tokom jer mu je otkriven rak testisa, no sjajna je vijest da se sada vratio treninzima.

Napadač iz Obale Slonovače još uvijek nije debitovao za Borussiju Dortmund, no sve ukazuje da njegovo liječenje ide u dobrom i pozitivnom smjeru.

Sebastien Haller stigao je u utorak na trening amsterdamskog Ajaxa, gdje je slijedio vlastiti plan treninga. Trener prvaka Holandije Alfred Schreuder upitan je za situaciju na press konferenciji uoči utakmice protiv Liverpoola.

"Pitao je može li ovdje trenirati jer je na rehabilitaciji u Amsterdamu. Super je što može biti ovdje neko vrijeme. Mogao je to učiniti i na bilo kojem drugom terenu", rekao je.

Nedavno je 28-godišnjak bio na gala dodjeli Zlatne lopte gdje je uručio nagradu Lav Yashin za najboljeg golmana koja je otišla u ruke Thibauta COurtoisa.

"Važno je pojaviti se na ovim ceremonijama i pokazati da si jak", rekao je Haller na ceremoniji i uvjerio nas da sve ide po planu.

Oglasi

Da sve ide po planu nedavno je otkrio i sportski direktor Borussije Dortmund, Hans-Joachim Watzke.

"Imao sam sastanak sa Sebastianom prošle sedmice i rekao mi je da uskoro završava s hemoterapijom i očito je da stvari idu u najboljem smjeru. Nakon svega što nam je rekao imamo pravo da se nadamo da će se vratiti na teren u drugom dijelu sezone", rekao je Watzke.

Haller se liječi kemoterapijom, a o njenom tijeku govorio je u razgovoru za UEFA-u.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"U bolnici sam pet dana na terapiji. Za vrijeme tretmana ne smijem ustati iz kreveta. Nakon takvih pet dana, imam dvije sedmice odmora da povratim snagu nakon kemoterapije. Ovo je jedna faza u borbi protiv raka, a ja ih moram proći kroz četiri. Četiri faze kemoterapije, od kojih jedna traje oko tri sedmice", opisao je.

Sam igrač ne zna kada će se oporaviti te je priznao da sve ovisi o napretku liječenja, no svakako se nadamo da ćemo ga što prije vidjeti na terenu potpuno zdravog. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije