Nestvarno šta je bivša zvijezda Bayena (33) napravila u svom debiju u 9. ligi Njemačke

Klasa je vječna

Nestvarno šta je bivša zvijezda Bayena (33) napravila u svom debiju u 9. ligi Njemačke

Edmir Škorić

Prije samo mjesec dana nekadašnji reprezentativac Njemačke objavio je kraj igračke karijere, no čini se da se odnosilo samo na profesionalni fudbal, budući da je zaigrao za amatersku ekipu i pokazao kakav je majstor.

Mnogi maštaju da igraju za velike klubove, a djeca u Njemačkoj uglavnom sanjaju dres Bayerna. Taj san ispunio si je Sebastian Rudy koji je igrao za Bavarce 2017. godine, kada je došao iz Hoffenheima. Osim toga, igrao je za Stuttgart i Schalke.

Posljednji angažman imao je u Hoffenheimu, no ovog je ljeta postao slobodan igrač, a kako nije bilo konkretnih ponuda, odlučio je da završi karijeru.

"Ja sam neko ko se ne plaši da započne novu karijeru. Još uvijek razmišljam o tome šta ću da radim. Volio bih da pronađem nešto što me zaista privlači", rekao je Rudy.

Bivši reprezentativac Njemačke, koji je debitovao još 2014. godine kod Joachima Loewa neposredno prije Svjetskog prvenstva, mada nije putovao na taj turnir, sada je zaigrao za devetoligaša.

Oglasi

U utakmici SpG Dilsberg/Bammental protiv FC Hirschhorn u Distriktnoj ligi A, Rudy je doveo svoj novi tim u vodstvo direktnim slobodnim udarcem sa oko 20 metara.

Ipak, njegov Dilsberg je na kraju izgubio 2:3, a Rudy je proveo cijeli meč na terenu. Njegov posljednji klub, TSG Hoffenheim, čak je objavio i video Rudyjevog gola iz snova na svojim društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U amaterskom takmičenju Rudy privlači veliku pozornost ostalih igrača, koji su naravno svjesni da se radi o nekadašnjoj zvijezdi Bayerna i bivšem reprezentativcu, pa nerijetko žele da se uslikaju s njim ili uzmu autogram.

Naravno, on sada, što bi se reklo, igra za svoju dušu, koliko i kad stigne, a pogodak koji je postigao dokaz je da je klasa ipak vječna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi