Šećerbegović: Raskidima ugovora FK Sloboda uštedio 172.000 KM

Prvi čovjek tuzlanskog premijerligaša

Šećerbegović: Raskidima ugovora FK Sloboda uštedio 172.000 KM

Admin Čaušević, foto: Emir Dindić

Rudarskom 2 pušu neki novi vjetrovi dolaskom Elmira Šećerbegovića na poziciju predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda. 

Šećerbegović je na današnjoj press konferenciji napravio prvi presjek rada za sve ono što je urađeno u posljednjih 15-ak dana u tuzlanskom klubu.

"Mogu potvrditi da FK Sloboda nije u takvoj finansijskoj situaciji kao NK Čelik, što se tiče tužbi, pri predmetima sa Disciplinskom komisijom, tako da ne bi trebalo biti problema do zime, a nadamo se i tokom sljedeće godine", rekao je Šećerbegović na početku svog obraćanja.

Istakao je da on još uvijek nije zvanično predsjednik UO jer taj koncept još ne postoji te će biti formiran u narednim mjesecima.

"Koncept upravnog odbora ne postoji i neće postojati do Nove godine, ali neformalna grupa ljudi koja je ušla u klub je jako kvalitetna, većina stvari ide u pravom smjeru, imamo veliki broj posla i obaveza pred nama, obavit ćemo razgovor sa svima."

Od njegovog dolaska bilo je određenih raskida ugovora. Osim promjene na klupi ekipu su napustili i igrači Marinko Rastoka, Yoann Martelat i Adnan Osmanović.

"Raskinuti su ugovori s trenerom Bloudekom i trojicom igrača i tako je napravljena ušteda od 172.000 KM, šef stručnog štaba je odlučio da nema više potrebe za njihovim zadržavanjem."

"Said Husejinović, Adis Hadžanović i Azir Muminović su podnijeli prijave NFSBiH i s njima je dogovorena otplata i bit će normalno isplaćeni. Što se tiče potraživanja s drugim igračima tu nemamo problema, pregovori su još s nekim igračima i sve će se riješiti na najbolji mogući način za FK Sloboda i igrače."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šećerbegović je istakao da dugovi FK Sloboda iznose 5.4 miliona te da će sljedeće sedmice biti raspisan konkurs za direktora, sekretara i drugih funkcija u klupskoj administraciji, te niza trenera u omladinskim kategorijama.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hRASNICArULES
Hajde to fino platite veliki Željo dolazi u subotu pa da ne bude odgode :D
5 13
Honduras
normalno da je rijeseno kad je Azmir ta ****a poplaćao
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti