Šećerović: Greške su nas koštale boljeg rezultata

KK Burch poražen na gostovanju u Tešnju

Šećerović: Greške su nas koštale boljeg rezultata

E. Čaušević

Košarkaši Burcha poraženi su u petom kolu A1 lige u Tešnju od ekipe Gradine.

Trener KK Burch Kemal Šećerović kazao je da je to bila dosta teška utakmica na teškom terenu.

"Mi smo dobro otvorili utakmicu, imali smo vodstvo nakon prve četvrtine i igrači su ispoštovali sve što smo se dogovorili u svlačionici. Međutim, nakon toga izgubili smo ritam koji smo nametnuli na početku utakmice što je iskusna i kvalitetna ekipa Gradine znala iskoristiti", rekao je Šećerović.

Šećerović je dodao da se njegova ekipa pokušala vratiti u igru, ali da jednostavno nisu imali dovoljno snage i iskustva da utakmicu vrate na svoju stranu, te je na kraju malo spretnija i sretnija ekipa ostvarila pobjedu.

"Jednostavno nismo ispoštovali do kraja sve ono što sto se dogovorili. Neki igrači koji su bitni u našoj igri su zakazali na neki način, podlegli su pritisku gostujućeg terena. I suđenje je bilo domaćinsko, bilo je nekih čudnih odluka sudija što je na neki način utjecalo na moje igrače. Promašili smo neke slobodne šuteve, od 22 slobodna bacanja 11 smo promašili što je po meni bilo ključno za krajnji rezultat", zaključio je trener KK Burch.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti