Šećerović: Imam ponude iz BiH, ali najvjerovatnije idem u inostranstvo

Izabran za igrača sezone Mladosti

Šećerović: Imam ponude iz BiH, ali najvjerovatnije idem u inostranstvo

Endin Čaušević

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završava se danas utakmicama 10. kola Lige za prvaka, dok je zavjesa spuštena jučer što se tiče timova koji su bili u Ligi za opstanak.

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja sezonu su završili na drugom mjestu Lige za opstanak i davno su ispunili svoj cilj, a to je ostanak u društvu najboljih. Mladost je danas na svom Facebook profilu objavila da su navijači ovog kluba glasanjem odlučili da za igrača sezone izaberu Adnana Šećerovića koji će dobio priznanje "Nagrada publike".

U razgovoru za SportSport.ba vezni fudbaler Mladosti izjavio je da je zahvalan navijačima koji su prepoznali njegovo zalaganje na terenu, te da je posebno ponosan na činjenicu što igrači koji igraju na ovoj poziciji defanzivnog veznog rijetko imaju priliku da dobiju ovakvu nagradu.

"Zahvalio bih se zaista svima koji su učestvovali u ovom glasanju i prepoznali moje zalaganje na terenu tokom cijele sezone. Na ovoj poziciji je jako teško biti zapažen jer je veoma nezahvalna i nagradu ove vrste obično dobiju ofanzivni fudbaler. Ipak, pokazalo se da ima onih koji se razumiju u fudbal", rekao je Šećerović.

Ovaj 26-godišnji fudbaler će ovog ljeta najvjerovatnije promijeniti sredinu jer mu ističe ugovor sa klubom iz Doboja kod Kaknja. Šećerović je otkrio za SportSport.ba da ima ponudu da produži saradnju, te još dvije ponude klubova iz BiH, ali da mu je cilj da karijeru nastavi van granica naše države.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Predsjednik Mladosti, Mensur Mušija, mi nudi produženje ugovora i zaista je sve maksimalno korektno s te strane. Zvala su me još dva kluba iz BiH. Hvala Bogu ima dosta ponuda i klubova izvan BiH, ali prvo želim dobro da se odmorim i onda donesem odluku gdje ću nastaviti karijeru", zaključio je na kraju razgovora Šećerović.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi