Burch dočekuje ekipu Igmana

Šećerović: Vrijeme je da napokon odigramo dobru utakmicu

E. Čaušević

Košarkaši Burcha u subotu igraju protiv ekipe Igmana u okviru desetog kola A1 lige BiH.

Burch je u prošlom kolu poražen na gostovanju u Žepču protiv ekipe Orlovika, te ih u subotu očekuje lokalni derbi pritiv Igmana. Trener KK Burch Kemal Šećerović kazao je da u subotu od svojih igrača očekuje pobjedu i prekid loše serije rezultata.

"S obzirom da smo već duže vrijeme u lošem ritmu od svojih igrača, prije svega, očekujem da napokon odigramo jednu dobru utakmicu. Ono što je do sada se pokazalo kao veliki problem za moju ekipu je igra u fazi odbrane. Zato se sada spremamo na taj način da u ovu utakmicu uđemo što je moguće čvršće, ozbiljnije i odgovornije i da dobrom igrom u odbrani i napadu pokušamo ostvariti dobar rezultat", kazao je Šećerović.

On je dodao da je utakmica protiv Igmana prilika da njegovi igrači izađu iz rezultatske krize, te da konačno vrate samopouzdanje u svoje redove.

"U nas se usadio neki osjećaj da su svi bolji od nas. Što i nije slučaj, jer smo sa svima igrali dosta ravnopravno. Problem nam je mladost i neiskustvo i to nam se odražava često u igri što dosta iskusnije ekipe znaju iskoristiti. Mislim da iz svake utakmice rastemo i stičemo potrebno iskustvo i vjerujem da ćemo uskoro preokrenuti ovo u našu korist. Ova utakmica je dobra prilika za to, bez obzira što nas očekuje dobra ekipa", zaključio je Šećerović.

Utakmica između Burcha i Igmana igra se u subotu od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.