Skromno izdanje Željezničara za kraj priprema
FOTO: fkzeljeznicar.ba

Remi protiv Brastva

Skromno izdanje Željezničara za kraj priprema

A. Čaušević

Željezničar je pripremni period završio utakmicom protiv Bratstva iz Gračanice. U skromnoj fudbalskoj predstavi susret protiv Bratstva iz Gračanice je okončan rezulatom 0:0. 

Susret se igrao na terenu sa umjetnom podlogom, Plavi sa Grbavice su tokom većeg dijela meča imali prividnu inicijativu, ali nisu uspjeli pronaći put do gola.

Odličan na golu Brastva tokmo cijelog meča bio je golman Petar Čarapić koji je najveći krivac što Željezničar nije došao do pobjede.

U prvom poluvremenu dobru priliku iz slobodnjaka imao je Štilić, ali je to Čarapić odbranio. Ranije je prijetio i Krpić.

Nastavak također donosi nekoliko ozbiljnih sitaucija pred golom federalnog prvoligaša. Dobre šanse su imali Krpić i Štilić, ali je realizacija izostala.

U posljednjih 20-ak minuta Plavi su napravili kakav-takav pritisak. Pred sami kraj šriliku je imao Santos, ali nije uspio zabiti.

Oglasi

Sudijska nadoknada donijela je i slobodan udarac za Željezničar. Bekrić je šutirao, a Cocalić se nije snašao iz blizine.

Meč je na kraju bio produžen za duže od sedam minuta, tražio je tim sa Grbavice pobjedonosni gol, ali ga nije uspio pronaći pa je ostalo 0:0.

Inača, Edis Mulalić se odlučio za sljedećih startnih 11: Bender - Galić, Drina, Cocalić, Jašarević - Mekić, Hodžić - Amoah, Štilić, Drljo - Krpić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo je bila treća te ujedno posljednja pripremna utakmica za sarajevski tim. Ranije su pobijedili Budućnost i Široki Brijeg, oba puta sa po minimalnih 1:0.

Takmičarsko proljeće za Željezničar počinje narednog vikenda utakmicom protiv Leotara u osmini finala Kupa BiH na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Neko protiv shakhtara a neko protiv bratstva. Zivot je surov kad sebi ne mozes priustit Antaliju..
13 18
veliki73
Upravo izlazim sa stadiona, ja da se pitam sa ovim drvosjecama nikad ne bi više igrao, oni su zlo za fudbal, scaki start im je za žuti
10 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi