Sedam golova na Stamford Bridgeu, častan oproštaj Slavije od Lige Evrope

Plavci slavili i u revanšu četvrtfinala

Sedam golova na Stamford Bridgeu, častan oproštaj Slavije od Lige Evrope

Slavia se u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope u Pragu dobro držala, ali je Chelsea ipak slavio sa 0:1 i tako sa sjajnim rezultatom dočekao revanš na Stamford Bridgeu. Chelsea je večeras slavio i u revanšu, rezultatom 4:3 i tako prošao u polufinale.

Firiozno su Plavci otvorili meč, pa su poveli već nakon pet minuta. Azpilicueta, Giroud i Pedro su odigrali sjajnu akciju, a Pedro ju je krunisao golom za 1:0.

Samo pet minuta kasnije Pedro se našao u sjajnoj situaciju, ali je sa male udaljensti pogodio stativu. Ipak, lopta se od fudbalera gostiju Delija odbila u mrežu za vodstvo Chelseaja od 2:0.

U 17. minuti je ponovo Pedro odradio dobar posao i uposlio Girouda koji je lagano pogodio za 3:0.

Sparta je u 26. minuti uspjela smanjiti na 3:1 i to nakon što je Souček sjajno reagovao poslije ubacivanja Ševčika iz kornera.

Samo minut kasnije Pedro je nakon šuta Girouda došao do odbijene lopte i postavio rezultat prvog poluvremena.

Ipak, Slavia je pokazala veliku želju, pa je u drugom poluvremenu uspjela ublažiti poraz i časno se oprostiti od Lige Evrope.

Igrala se 51. minuta kada je Ševčik postigao sjajan gol sa distance za 4:2, a isti igrač je samo četiri minuta kasnije iz slične pozicije postigao još jedan lijep gol i smanjio na 4:3.

Slavia ipak nije uspjela izbjeći poraz, dok je Chelsea priveo susret kraju i proslavio plasman u polufinale. Inače, Chelsea će u polufinalu odmjeriti snage sa Eintrachtom iz Frankfurta koji je u četvrtfinalu eliminisao Benficu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije