Sedam golova u Lisabonu i tri isključenja

Benfica razbila Rio Ave

Sedam golova u Lisabonu i tri isključenja

Edmir Škorić

U posljednjem susretu subotnjeg programa 24. kola portugalske Primeire Benfica je razbila Ri Ave rezultatom 6:1 i ostala nedodirljiva na vrhu tabele.

U Liasbonu na Da Luz stadionu čak sedam pogodaka, od čega šest u mreži nemoćnih gostiju. Benfica je nastavila s dominacijom u domaćem šampionatu i trenutno je na četiri boda od prvog pratioca, ekipe Porta.

 

Lorenzo Melgarejo je u 11. minuti načeo mrežu gostiju, a samo četiri minute kasnije Nemanja Matić je povisio na 2:0. Do kraja prvog dijela Lima postiže treći gol. 

 

U nastavku je Lima postigao još dva gola, a jedan Enzo Perez. Utješni gol za Rio Ave djelo je Tarantinija iz 51. minute. Uz sedam pogodaka i tri isključenja. Kod Benfice je u završnici pocrvenio Paragvajac Melagarejo, a na drugoj strani Brazilci Wires i Edimar Fraga. 

 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Primeira, 24. kolo:

Benfica - Rio Ave 6:1 (Melgarejo 11, Matić 15, Lima 42, 49, 75, Perez 82/ Tarantini 51)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.