Sedam golova u Pamploni, Real Sociedad nastavlja lov na Ligu prvaka

La Liga

Sedam golova u Pamploni, Real Sociedad nastavlja lov na Ligu prvaka

Edmir Škorić

Sjajan meč u okviru 18. kola španske La Lige odigrali su Osasuna i Real Sociedad, a gostujući tim je na kraju u izuzetno efikasnoj utakmici slavio s 4:3.

Sociedad ne odustaje od borbe za Ligu prvaka i današnjom pobjedom u Pamploni vratio se makar privremeno na četvrto mjetso s 31 bodom.

Gosti su bili svjesni da je teško igrati na El Sadaru i da neće lako do pobjede, pa i pored 3:0 nakon pola sata na kraju su jedva došli do tri boda.

Oyarzabal, Portu i Odegaard su bili strijelci za goste u 15., 18. i 28. minuti, da bi Aridane u završnici prvog poluvremena smanjio na 3:1. Chimy Avila pogađa za 2:3 u 48. minuti, ali je Osasuniveliki problem predstavilo isključenje Roncaglije u 71. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osam minuta kasnije rezervista Isak postiže novi pogodak za Sociedad, a u 84. minuti Chimy Avila novim golom vraća nadu Osasuni, no ostaje 4:3 i gosti ostvaruju jako bitna tri boda.

U narednom kolu, nakon dvosedmične pauze, Sociedad dočekuje Villarreal, a Osasuna će u goste Celti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi