Sedam 'komada' Atletica protiv Granade

Razigrani Atletico Madrid

Sedam 'komada' Atletica protiv Granade

E. Čaušević

Atletico Madrid večeras je na svom Vicente Calderonu sa 7:1 savladao Granadu u meču 8. kola La Lige.

Na početku meča niko nije mogao ni slutiti da će Granada sa sedam golova u mreži napustiti Madrid. Posebno jer su gosti u 18. minuti utišali domaće navijače kada je mrežu Oblaka zatresao Cuenca. Ipak, nakon toga krenulo je demoliranje Granade.

Do kraja prvog poluvremena Atletico je uspio da preokrene na 2:1, a oba gola postigao je belgijski reprezentativac Carrasco. Isti igrač je u 61. minuti utakmice kompletirao svoj hat-trick pogodivši za 3:1.

Dvije minute kasnije domaći su postili i četvrti gol, a ovaj put strijelac je bio Gaitan. U samom finišu utakmice Atletico Madrid je postigao još tri gola. Ponov se u listu strijelaca upisao Gaitan, a pogađali su još Correa i Tiago za nevjerovatnih 7:1.

Ekipa Diega Simeonea je prva na tabeli La Lige sa 18 bodova, dok je Granada zakucana za dno sa samo dva osvojena boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 8. kolo:

Atletico Madrid - Granada 7:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi