Sedam riječi: Šta je Hazard rekao Aubameyangu u tunelu pred finale Europa lige?

Meč odigran prošle sedmice

Sedam riječi: Šta je Hazard rekao Aubameyangu u tunelu pred finale Europa lige?

Admin Čaušević

Londonski derbi u finalu Europa lige između Arsenala i Chelseja odigran je prošle sedmice. Plavci su slavili sa 4:1. 

U Bakuu je briljirao Eden Hazard koji je postigao dva gola i upisao asistenciju te sasvim zasluženo ponio priznanje igrača utakmice.

Sjajnom Belgijancu je to vrlo vjerovatno bio i posljednji meč u dresu Chelseaja, nakon finala je i nagovijestio svoj odlazak.

"Mislim da je ovo zbogom, ali se u fudbalu nikad ne zna. Uskoro ćemo odlučiti, u glavi mi je bilo samo da pobijedim finale. Možda je sada vrijeme za novi izazov", rekao je Hazard poslije utakmice.

Međutim i prije utakmice 28-godišnjak je govorio o mogućem odlasku i to u razgovoru s Pierre-Emerickom Aubameyangom.

Prema izvještajima francuskog portala RMC Sport Hazard je napadaču Arsenala sve rekao u rečenici od sedam riječi.

"Dao sam svoj život, noge, gu*ove, sve...", je navodno ono što je Hazard rekao internacionalcu iz Gabona.

"Desetka" Chelseja je najbliža prelasku u Real Madrid, ali konačnog dogovora još uvijek nema jer su Plavci odbili ponudu Kraljeva.

Ništa od dogovora u Londonu, odbijena ponuda Reala za Hazarda

Kako tvrde engleski mediji, izvršni direktor Kraljeva Jose Angel Sanchez je napustio London, gdje je stigao u ponedjeljak i posao nije uspio da završi.

Chelsea nije pristao na ponudu Reala. Kraljevi su pokušali da sve završe prije nego se Hazard priključi reprezentaciji, ali od toga nema ništa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sanchez je napustio London bez postignutog dogovora. Tim sa Stamford Bridgea nije pristao na ponudu Reala, iako je Hazard već ranije naglašavao da želi otići.

Tako je propao plan Reala da Hazarda predstavi skupa sa Lukom Jovićem, kojeg su jučer kupili od Eintrachta za 60 miliona eura.

Top Komentari

GAziJA....
Hazard:"Izvini Auba, ali VI STE MALI KLUB".
14 2
Chelsea_for_life
Biti legenda danas nekog kluba je tesko, nema cise igraca poput lamparda, gerrarda, terrya, henrya, totija, derosija itd. Samo neka su vlastite potrebe zadovoljene i dzepovi puni.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi