Sedamnaest godina od čuvenog autogola Tomislava Piplice

Nešto što će se pamtiti dok je fudbala

Sedamnaest godina od čuvenog autogola Tomislava Piplice

M. Šljivak

Na današnji dan prije 17 godina bh. golman Tomislav Piplica napravio je kiks koji će se pamtiti dok je fudbala.

Šestog aprila 2002. godine Energie Cottbus je na svom terenu vodio sa 3:2 protiv Borussije Moenchengladbach, a onda je uslijedio potez Tomislava Piplice koji će se dugo pamtiti.

Nakon jednog izblokiranog šuta, lopta je dobila čudnu putanju prema golu, a kada se očekivalo da bh. golman lagano uhvati loptu, to se nije dogodilo.

Od njegove glave lopta je završila u mreži i Piplica je ostao upisan kao vlasnik jednog od najbizarnijih golova u historiji fudbala.

"Bio sam siguran da će lopta otići preko prečke. Međutim, desio se nekakav udar vjetra i spustio je loptu prema golu. Pala je na moju glavu i odbila se u gol. Bio sam iznenađen", rekao je Piplica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovako se to desilo.

Top Komentari

Edin Merlin
Pazi molim te,bio je "iznenadjen" a,da,mozda nisi bio i "uvrjedjen" ?! Hahahahahaahaha !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi