Sedloski: Mi smo Široki, ne bojimo se nikoga, pa ni Sarajeva

Sutra derbi na Pecari

Sedloski: Mi smo Široki, ne bojimo se nikoga, pa ni Sarajeva

Derbi 22. kola BHT Premijer lige BiH bit će odigran sutra na Pecari, gdje će sastati stari rivali Široki Brijeg i Sarajevo.

Iako bez, kako je kazao trener Goce Sedloski na konferenciji za novinare, tri ključna igrača – Matića, Bagarića i Pamića, optimizma na Pecari kada je u pitanju ishod derbija protiv Sarajeva, ne manjka. S druge strane, svi su još u šoku zbog iznenadne smrti mladog golmana Krešimira Bandića, ali i najavljuju kako će s mislima na pokojnog Ketu dati sve od sebe za pobjedu u derbiju.

„Mi smo Široki, igramo kući i ne bojimo se nikoga. Sarajevo je vodeće na tabeli, već su praktično prvaci, imaju kvalitetnu momčad, posebice u ofanzivnom dijelu, cijenim ih, ali, opet, neću se baviti previše s njima. Široki će igrati svoju igru, i ne pomišljamo se braniti, nego ćemo uz maksimalan angažman i ofanzivu pokušati doći do sva tri boda. Protiv Zrinjskog smo pokazali da se možemo nositi sa svima, tako da ćemo i protiv Sarajeva ići na pobjedu za očuvanje trećeg mjesta pred početak zadnje trećine prvenstvene utrke", kategoričan je bio Sedloski.

Luka Begonja također se kratko osvrnuo na derbi protiv Zrinjskog, ustvrdivši da, ako se ponovi htijenje, želja i angažman iz tog susreta, onda neće izostati pozitivan rezultat protiv Sarajeva.

Sličnog razmišljanja bio je i Petar Franjić.

„Za derbije se živi. Protiv Sarajeva će trebati dati i više od 100 posto za pobjedu, ali imamo odličnu momčad i možemo pobijediti svakoga pa tako i Sarajevo“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret se, podsjetimo, igra sutra s početkom u 18:00 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ComputerNumericControl
Gosp.Sedlovski vi da se ne bojite,ne bi zabranili navijacima Sarajeva da prisustvuju sutrasnjoj utakmici.
8 0
premium
Čuj mi smo Široki pa majstore niste Manchester ??‍♂️
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi