Sedmostruki prvak Njemačke više ne igra u noćnom terminu, a razlog je - štednja

Sedmostruki prvak Njemačke više ne igra u noćnom terminu, a razlog je - štednja

E. Škorić

U svjetlu štednje energije gradske vlasti u Nürnbergu donijele su odluku prema kojoj tamošnji drugoligaš više neće moći organizovati utakmice u večernjim satima.

U Njemačkoj pripreme za zimu teku punom parom jer će cijene energenata zbog rata u Ukrajini jako skočiti, a osim toga Njemačka je bila dosta ovisna o ruskom plinu kojeg više ne može isporučivati.

Nijemci traže načine da što više uštede energiju, a jedan od primjera ponudilo je gradsko vijeće u bavarskom gradu Nurnbergu koje je odlučilo da se grijanje travnjaka stadiona Max Morlock ugasi, a reflektori će se moći uključiti najkasnije do 21:00 sat.

To znači da domaći drugoligaš više neće moći održavati utakmice u večernjim terminima.

"Zimi bismo mogli imati nestašicu plina i struje, pa je Gradsko vijeće ponovo raspravljalo gdje možemo štedjeti energiju. Prema dogovoru s upravom njemačkog nogometnog saveza, grijanje terena ostat će isključeno, a također smo ograničili korištenje reflektora", objavile su gradske vlasti.

Nurnberg, sedmerostruki njemački prvak, trenutno zauzima trinaesto mjesto u drugoj njemačkoj ligi.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Ovaj tim će sutra od 13:30 sati u meču 10. kola "cvajte" gostovati kod Karlsruhera.

U Njemačkoj su svi spremni na mjere štednje, a izuzeci nisu ni sportski kolektivi. I najveći klub u toj zemlji, Bayern, na slične će načine sudjelovati u suzbijanju troškova kako bi se ova kriza što lakše prebrodila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi