Seedorf i Kluivert u tandemu kreću u novi trenerski izazov

Povezivao se i sa BiH

Seedorf i Kluivert u tandemu kreću u novi trenerski izazov

Edmir Škorić

Vijest o imenovanju Clarencea Seedorfa za selektora iznenadila je mnoge u ovoj afričkoj zemlji.

Nakon što je raskinuta saradnja sa Sven-Goranom Erikssonom, Kamerunski nogometni savez imenovao je Seedorfa za svog novog selektora, a asistirat će mu još jedna legenda evropskog nogometa, Patrick Kluivert.

Seedorf je kao igrač ostavio veliki trag, a u trenerskom angažmanu je vodio Milan, kineski Shenzhen i Deportivo iz La Corune. 

Svojevremeno je bio jedan od kandidata za klupu BiH ispred Nogometnog saveza Republike Srpske, ali ipak je na kraju Robert Prosinečki izabran za novog selektora Zmajeva.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kao igrač je, sjetit ćete se svi, nosio dres Ajaxa, Sampdorije, Reala, Intera, Milana i na kraju Botafoga, a njegov asistent Kluivert ispisao je jedan dio historije slavne Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi