Richarlison košta 40 miliona funti: Koga ste mogli prije 22 godine dovesti za taj novac?

Ronaldo, Rivaldo, Zidane...

Richarlison košta 40 miliona funti: Koga ste mogli prije 22 godine dovesti za taj novac?

Brazilski krilni fudbaler Richarlison pojačao je jučer redove Evertona za nestvarnih 45 miliona eura, odnosno 40 miliona funti.

On je sada i zvanično najskuplji fudbaler u historiji Evertona, ali mnogi smatraju da Karamele nisu trebale dati toliko novca za ovog 21-godišnjeg fudbalera.

Da bi vam pokazali koliko su daleko otišle sve te cifre koje se nude fudbalerima, dat ćemo vam nekoliko primjera od prije 22 godine, odnosno iz 1996. godine.

Tog ljeta nekoliko velikih imena promijenilo je klubove, a sveukupno su ti transferi koštali manje nego jedan Richarlisonov.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rivaldo je prešao iz Palmeirasa u Deportivo La Corunu za 10,8 miliona funti, Ronaldo iz PSV-a u Barcelonu za 13,5 miliona funti, Zinedine Zidane iz Bordeauxa u Juventus za 3,15 miliona funti, Seedorf iz Sampdorije u Real Madrid za 7,7 miliona funti, Thuram iz Monaca u Parmu za džabe. Dakle, svi ovi transferi ukupno su koštali oko 35 miliona funti, odnosno oko pet miliona manje nego što je Everton platio za Richarlisona.

Samo se pitamo koliko daleko će ove cifre ići u budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi