Seedorf: Zidane je prava inspiracija za trenere početnike

Hvalio francuskog stručnjaka

Seedorf: Zidane je prava inspiracija za trenere početnike

Novi trener Deportivo La Corune Clarence Seedorf hvalio je francuskog stručnjaka na klupi Real Madrida Zinedina Zidana. 

Seedorf je na samom početku karijere i može se reći da na neki način uzora vidi u Zidanu koji iza sebe već ima osvojene dvije Lige prvaka i jednu La Ligu.

"Zidane je fantastičan primjer i inspiracija za trenera početnika. On je vjerovatno imao i manje iskustva kada je preuzeo Real nego što ja imam sada. Ali, njegov karakter i razumjevanje igre bili su ključni za uspjeh", rekao je Seedorf i nastavio:

"Klubovi moraju vjerovati mladim ljudima, sljedećoj generaciji trenera. Veoma sam sretan što sam se vratio u ligu koja mi je pomogla da postanem vrhunski igrač", rekao je Holanđanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi